G-M4ZE3XDBHC G-M4ZE3XDBHC
Kombi su kaçırıyor ne yapmalıyım?

Kombi su kaçırıyor ne yapmalıyım?

Kombilerin su akıtmasının pek çok nedeni olabilir. Suyun fazla olması, bakımının aksatılması, bazı parçalarda arıza olması ya da tesisat hataları gibi problemler nedeniyle kombiniz su akıtabilir.

Sorun her ne olursa olsun daha ciddi bir soruna yol açmamak için mutlaka yetkili servis ya da tesisatçı çağrılmalıdır.

Detaylı bilgiyi Onarım Tesisat firmamızı arayarak alabilirsiniz.

KOMBİ SU AKITTIĞINDA NE YAPILMALIDIR?

Kombinizden su aktığını fark ettiğinizde ilk olarak suyun nereden damladığına bakmanız gerekir. Su eğer kombinin içinden geliyorsa servisi aramanız en doğrusudur. Eğer su kombinin altındaki borulardan geliyorsa bir tesisatçı çağırmanız gerekir. Böyle bir sorun olduğunda cihaza kesinlikle müdahale etmemeniz gerekir.

Kombi su akıtma sorunu

Doldurma musluğunu açık unuttuysanız öncelikle doldurma musluğunu kontrol edin. Bu musluk cihazın alt tesisatında bulunan bağlantı borularının arasındadır. Plastik sapı olan doldurma vanası ile kombinin içine su doldurulur. Açık musluğu kapattığınızda bir süre sonra damlama olayı kesilecektir. Musluğu kapatırken iyice sıkmaya özen gösterin aksi halde sorun devam edebilir.

Kombi alt kısmından su damlattığında su seviyesini kontrol etmeniz gerekir. Su seviyesi 2’yi geçtiğinde cihaz su damlatabilir. Basıncı düşürmeye çalışmadan önce kombinizi kapatmanız ve altına bir kap koymanız gerekir.

Basıncı azaltmak için kombinin alt kısmında yer alan vanayı sol tarafa doğru döndürün. Siz çevirdikçe su akacaktır. Vanadan su aktıkça peteklerde bulunan fazla su da gider. Basınç değeri 1 ila 1,5 seviyesi arasına geldiğinde vanayı sağ yöne çevirin ve kapatın.

Basıncı düşürdükten bir süre sonra basınç tekrar yükseliyorsa kombide arıza olabilir. Bu durumda bir tesisatçı çağırıp sorunun nereden kaynaklandığını öğrenebilir ve çözebilirsiniz.

BAYMAK KOMBİ SU AKITIYOR, NE YAPMALIYIM?

Baymak kombilerde su akıntısı problemi çok sık yaşanmayan bir arızadır. Kombi basıncı yükselmiş olabilir ya da parçalarda sorun olabilir. Böyle bir sorunla karşılaşırsanız sorunun tam sebebini bulmak için yetkili servisi aramanız gerekir.

Baymak kombilerde su damlamasına sebep olabilecek durumlar şunlardır;

  • Doldurma musluğu kırılmış, arızalanmış ya da açık kalmıştır: Doldurma musluğu açıksa, kırılmışsa ya da bozulmuşsa su damlatabilir. Bu durumda parçanın değişmesi gerekir.
  • Plaka eşanjörü arızalanmıştır: İkinci eşanjör olarak bilinen plaka eşanjörü bozulduğunda basınç yükselebilir, bu da su damlamasına yol açar. Arızalı parça tamir edilmez, bunun yerine yenisi ile değiştirilir.
  • Ama eşanjör bozulmuştur: Tüm Baymak kombilerdeki en önemli parça olan ana eşanjör zaman içinde sudaki kireç nedeniyle kireçlenebilir ve delinebilir. Böyle bir durumda parça değiştirilerek sorun çözülebilir.
  • Genleşme tankındaki hava azalmıştır ya da genleşme tankı delinmiştir: Genleşme tankındaki hava kontrol edilmelidir. Eğer hava azaldıysa hava basılır, ancak tankta delinme varsa parçanın değişmesi gerekir.
  • Emniyet ventili arızalanmıştır: Emniyet ventili bozulursa kombi kendi kendine açılabilir. Bu da su damlamasına yol açabilir. Emniyet ventili değiştirilerek su akıtma problemi çözülebilir.
  • Hava purjörünün ağzı tıkanmıştır: Bu sorun oldukça nadir görülür. Ancak hava purjörünün ağzı tıkandıysa tıkanıklık açılarak sorun giderilebilir.
  • Pompa bozulmuştur: Pompanın görevi devir daimi sağlamaktır. Pompa bozulduğunda kombi su akıtabilir. Pompa tamir edilerek ya da değiştirilerek sorun çözülebilir.

Baymak kombilerde su akıntısı problemi en çok emniyet ventilindeki arıza ya da yüksek basınç nedeniyle olur. Sorunun kaynağı ne olursa olsun kendi kendinize müdahale etmek yerine yetkili servisten yardım almanız gerekir.

Sonuç olarak kombi su akıtma probleminde kendi kendinize yapabileceğiniz işlemler sınırlıdır. Bunların başında basınç seviyesini kontrol etmek ve doldurma musluğunun açık olup olmadığına bakmak gelir. Su basıncını normal seviyeye getirdikten ve musluğu kapattıktan sonra su damlamaya devam ediyorsa yetkili servisi ya da bir tesisatçıyı çağırmanız gerekmektedir.

+14 Yıllık deneyim ile çözüm ortağınız olmaktan gurur duyuyoruz.

!-- Google tag (gtag.js) --> !-- Google tag (gtag.js) -->